Hovězí svíčková se zeleninou
2 stroužky česneku | 4 lžíce sójové omáčky | z 1 pomeranče šťáva | 4 plátky hovězí svíčkové | 8 brambor | dle chuti: jodovaná sůl | 400 g brokolice | 4 mrkve | 2 lžíce dietního margarínu | 2 lžíce rostlinného tuku | 2 lžíce posekané petrželky a několik snítek na ozdobu
Posekaný česnek smícháme se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou a pepřem. Maso omyjeme, osušíme a dáme na 15 minut do marinády.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Zeleninu omyjeme a očistíme. Brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky. Vše dusíme asi 15 minut na rozehřátém margarínu se 4 lžícemi vody, osolíme a opepříme.
Maso asi 5 minut opékáme na rozehřátém tuku. Poté je vyjmeme a udržujeme vteple. Do vypečené šťávy přidáme marinádu a 6 lžic vody, asi 2 minuty povaříme a podle chuti osolíme. Na talířích ozdobíme sekanou petrželkou a snítkami petrželky.