Červená čočka po indicku
4 lžičky kari | 1 lžička ml. chilli papriček | 2 lžičky ml. kuminu | 1 lžička ml. kurkumy | 1/2 lžičky fenugreeku | 1/2 lžičky suš. kopru | 1/2 lžičky suš. zázvoru | 1/4 lžičky anýzu | 1/2 lžičky tamarindu | 4 lusky kardamonu | 4 hřebíčky | 3 bobkové listy | 2 kousky celé skořice | 3 stroužky česneku | troška oleje | 1/2 šálku nadrobno nasek. cibule | 1,5 šálku červené čočky | 1/4 šálku rozinek
Rozehřejeme si kastrol a nasucho opražíme směs koření (kari až tamarind) tak, aby se nespálilo, ale začlo hezky vonět. Poté přidáme prolisovaný česnek, cibuli a trošku oleje, aby se nám to nepřipálilo. Pokud máme nepřilnavý kastrol, můžeme i bez oleje. Osmahneme cibuli a česnek a přidáme čočku a zbytek surovin. Vše zalejeme vodou (asi tak na dva prsty nad čočku) a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Hlídáme množství vody a popř. jí trochu přilejeme. Čočka je výborná jen tak s rýží anebo jako příloha ke kuřecímu kari.